Zahteven požar v eni od restavracij ljubljanskega Koloseja

7.10.2018

Danes zjutraj, ob 3 uri in 35 minut smo prejeli klic, da gori v objektu ljubljanskega Koloseja. Na mesto dogodka smo prispeli 7 minut pozneje in ugotovili, da gre za požar v eni od restavracij. Celoten objekt je bil zadimljen, jedro požara pa je bilo globoko v notranjosti restavracije, šlo je za razvit požar in izjemno visoke temperature.

K sreči so bila stekla ob našem prihodu na lokacijo še cela, zaradi česar je bil preprečen prenos požara na celoten objekt. Temperature v prostoru so bile na meji požarnega preskoka. Sam požar in razmere v restavracij smo ob kombinaciji gašenja in prezračevanja hitro lokalizirali in tudi pogasili. Poleg gašenja, je bil sočasno izveden ukrep prezračevanja preostalega dela objekta (druge restavracije, osrednja avla). Nekaj kino dvoran je bilo le minimalno zadimljenih.

Intervencija je bila zaključena okoli pol šeste ure zjutraj. Poleg Gasilske brigade Ljubljana, je sodelovala je tudi operativna enota PGD Zadobrova – Sneberje – Novo Polje.

Skupaj je tako na intervenciji sodelovalo 21 gasilcev s sedmimi gasilskimi vozili.

Povezane vsebine
15.6.2018
Slavnostna prireditev: Dan gasilske brigade Ljubljana
Danes smo v obliki slavnostne prireditve obeležili obletnico ustanovitve Gasilske brigade Ljubljana. Ob tej priliki smo pred postrojem pripadnikov naše operativne gasilske enote svečano podelili zaslužena priznanja zaposlenim in upokojenim sodelavcem ter seveda zaslužnim posameznikom. Po svečanem mimohodu našega prapora je enoto pregledal g. Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana. S prisotnostjo so nas počastili…

6.6.2018
Obsežen požar na Metelkovi
Danes ponoči, ob 3:30 uri smo prejeli klic, da gori lokal na Metelkovi ulici v Ljubljani. Izvozili smo s štirimi gasilskimi vozili, alarmirali smo tudi prostovoljno gasilsko enoto Ljubljana-Mesto. Po prihodu na kraj dogodka smo ugotovili, da je prišlo do požara gostinskega lokala in sicer na lesenem prizidku v velikosti 15 x 8 m. Celotna…