Zahteven požar v eni od restavracij ljubljanskega Koloseja

7.10.2018

Danes zjutraj, ob 3 uri in 35 minut smo prejeli klic, da gori v objektu ljubljanskega Koloseja. Na mesto dogodka smo prispeli 7 minut pozneje in ugotovili, da gre za požar v eni od restavracij. Celoten objekt je bil zadimljen, jedro požara pa je bilo globoko v notranjosti restavracije, šlo je za razvit požar in izjemno visoke temperature.

K sreči so bila stekla ob našem prihodu na lokacijo še cela, zaradi česar je bil preprečen prenos požara na celoten objekt. Temperature v prostoru so bile na meji požarnega preskoka. Sam požar in razmere v restavracij smo ob kombinaciji gašenja in prezračevanja hitro lokalizirali in tudi pogasili. Poleg gašenja, je bil sočasno izveden ukrep prezračevanja preostalega dela objekta (druge restavracije, osrednja avla). Nekaj kino dvoran je bilo le minimalno zadimljenih.

Intervencija je bila zaključena okoli pol šeste ure zjutraj. Poleg Gasilske brigade Ljubljana, je sodelovala je tudi operativna enota PGD Zadobrova – Sneberje – Novo Polje.

Skupaj je tako na intervenciji sodelovalo 21 gasilcev s sedmimi gasilskimi vozili.

Povezane vsebine
9.8.2023
AKTIVNOSTI LJUBLJANSKE JAVNE GASILSKE SLUŽBE – POPLAVE AVGUST 2023
Javna gasilska služba Mestne občine Ljubljana je v preteklih dneh iz naslova poplav posredovala na več kot 250 dogodkih ali lokacijah. Na intervencijah je aktivno sodelovalo 90 poklicnih gasilcev iz Gasilske brigade Ljubljana ter prek 1.000 prostovoljnih gasilcev iz 35 prostovoljnih gasilskih društev v sklopu Gasilske zveze Ljubljana, skupaj z več kot 100 gasilskimi vozili…

5.8.2023
Svetujemo: Poplave – ko vode ni več v objektu
Voda, ki je poplavila območja in prostore je onesnažena, zato se ob odpravljanju posledic nesreč ustrezno zaščitimo (rokavice, škornji) in se po delu temeljito umijemo. Če so bile v poplavni vodi primesi naftnih derivatov (npr. kurilno olje), je ob črpanju take vode potrebno odstranjevati naftne derivate s pivnanjem (plavajoči pivniki, vpojna črevesa, žagovina, oblanci idr.)…Skip to content