Zahteven požar v eni od restavracij ljubljanskega Koloseja

7.10.2018

Danes zjutraj, ob 3 uri in 35 minut smo prejeli klic, da gori v objektu ljubljanskega Koloseja. Na mesto dogodka smo prispeli 7 minut pozneje in ugotovili, da gre za požar v eni od restavracij. Celoten objekt je bil zadimljen, jedro požara pa je bilo globoko v notranjosti restavracije, šlo je za razvit požar in izjemno visoke temperature.

K sreči so bila stekla ob našem prihodu na lokacijo še cela, zaradi česar je bil preprečen prenos požara na celoten objekt. Temperature v prostoru so bile na meji požarnega preskoka. Sam požar in razmere v restavracij smo ob kombinaciji gašenja in prezračevanja hitro lokalizirali in tudi pogasili. Poleg gašenja, je bil sočasno izveden ukrep prezračevanja preostalega dela objekta (druge restavracije, osrednja avla). Nekaj kino dvoran je bilo le minimalno zadimljenih.

Intervencija je bila zaključena okoli pol šeste ure zjutraj. Poleg Gasilske brigade Ljubljana, je sodelovala je tudi operativna enota PGD Zadobrova – Sneberje – Novo Polje.

Skupaj je tako na intervenciji sodelovalo 21 gasilcev s sedmimi gasilskimi vozili.

Povezane vsebine
30.10.2018
Novo vozilo za gašenje in reševanje iz višin že v operativni rabi
Skladno s sprejetim Programom dela in razvoja Gasilske brigade Ljubljana je bila med letnimi cilji in nalogami za leto 2018 na področju opremljanja voznega parka planirana za nas izredno pomembna investicija. Gre za največjo investicijo v zadnjem obdobju. Včeraj nam je namreč g. Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana, v operativno rabo predal novo vozilo…

15.6.2018
Slavnostna prireditev: Dan gasilske brigade Ljubljana
Danes smo v obliki slavnostne prireditve obeležili obletnico ustanovitve Gasilske brigade Ljubljana. Ob tej priliki smo pred postrojem pripadnikov naše operativne gasilske enote svečano podelili zaslužena priznanja zaposlenim in upokojenim sodelavcem ter seveda zaslužnim posameznikom. Po svečanem mimohodu našega prapora je enoto pregledal g. Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana. S prisotnostjo so nas počastili…