Zahteven požar v eni od restavracij ljubljanskega Koloseja

7.10.2018

Danes zjutraj, ob 3 uri in 35 minut smo prejeli klic, da gori v objektu ljubljanskega Koloseja. Na mesto dogodka smo prispeli 7 minut pozneje in ugotovili, da gre za požar v eni od restavracij. Celoten objekt je bil zadimljen, jedro požara pa je bilo globoko v notranjosti restavracije, šlo je za razvit požar in izjemno visoke temperature.

K sreči so bila stekla ob našem prihodu na lokacijo še cela, zaradi česar je bil preprečen prenos požara na celoten objekt. Temperature v prostoru so bile na meji požarnega preskoka. Sam požar in razmere v restavracij smo ob kombinaciji gašenja in prezračevanja hitro lokalizirali in tudi pogasili. Poleg gašenja, je bil sočasno izveden ukrep prezračevanja preostalega dela objekta (druge restavracije, osrednja avla). Nekaj kino dvoran je bilo le minimalno zadimljenih.

Intervencija je bila zaključena okoli pol šeste ure zjutraj. Poleg Gasilske brigade Ljubljana, je sodelovala je tudi operativna enota PGD Zadobrova – Sneberje – Novo Polje.

Skupaj je tako na intervenciji sodelovalo 21 gasilcev s sedmimi gasilskimi vozili.

Povezane vsebine
24.11.2022
OBVESTILO – POŽAR V PODJETJU TISA – OPOZORILO
Ponoči, nekaj minut čez 1 uro je zagorelo na območju podjetja Tisa, Cesta v Prod. Gorijo naravni materiali, gre za skladišče sekancev in hlodovine. Na terenu je, poleg Gasilske brigade Ljubljana, še več prostovoljnih gasilskih enot, ki intenzivno izvajajo gašenje požara. Skupaj je na lokaciji 130 gasilcev z 38 gasilskimi vozili. Ker se dimne mase…

15.1.2021
GIBANJE PO ZALEDENELIH VODNIH POVRŠINAH NIKOLI NI POPOLNOMA VARNO!
Napoved za naslednjih nekaj dni kaže na nizke temperature ozračja, kar bo povzročilo zamrzovanje vodnih površin. Ena takšnih je tudi ljubljanski Koseški bajer. Ta navadno privabi ogromno ljudi, ki zaledenelo površino izkoristijo za razne aktivnosti. Nekateri zgolj za sprehod, drugi za drsanje, nekateri celo za mnogo bolj adrenalinske in nevarne podvige, kot je vožnja z…