Zahteven požar v eni od restavracij ljubljanskega Koloseja

7.10.2018

Danes zjutraj, ob 3 uri in 35 minut smo prejeli klic, da gori v objektu ljubljanskega Koloseja. Na mesto dogodka smo prispeli 7 minut pozneje in ugotovili, da gre za požar v eni od restavracij. Celoten objekt je bil zadimljen, jedro požara pa je bilo globoko v notranjosti restavracije, šlo je za razvit požar in izjemno visoke temperature.

K sreči so bila stekla ob našem prihodu na lokacijo še cela, zaradi česar je bil preprečen prenos požara na celoten objekt. Temperature v prostoru so bile na meji požarnega preskoka. Sam požar in razmere v restavracij smo ob kombinaciji gašenja in prezračevanja hitro lokalizirali in tudi pogasili. Poleg gašenja, je bil sočasno izveden ukrep prezračevanja preostalega dela objekta (druge restavracije, osrednja avla). Nekaj kino dvoran je bilo le minimalno zadimljenih.

Intervencija je bila zaključena okoli pol šeste ure zjutraj. Poleg Gasilske brigade Ljubljana, je sodelovala je tudi operativna enota PGD Zadobrova – Sneberje – Novo Polje.

Skupaj je tako na intervenciji sodelovalo 21 gasilcev s sedmimi gasilskimi vozili.

Povezane vsebine
19.3.2020
Poziv gasilcev: Od jutri naprej je razglašena je velika požarna ogroženost naravnega okolja!
Situacija v povezavi z izbruhom epidemije koronavirisa je mnogo ljudi prisilila, da so večinoma doma. Mnogo od njih ta čas koristi za spomladanska opravila na vrtovih in travnikih. Opažamo, da zaradi tega prihaja do povečanega kurjenja v naravi in posledično do požarov. V zadnjih treh dneh smo ljubljanski gasilci posredovali na osmih intervencijah iz omenjenega…

17.3.2020
GASILSKA SLUŽBA V LJUBLJANI V TRENUTNI SITUACIJI DELUJE ODGOVORNO IN NEMOTENO
V vidu aktualne situacije v povezavi s pojavom okužb s koronavirusom (COVID-19), so morale operativne enote iz sistema zaščite in reševanja aktivno povzeti določene ukrepe. Gasilstvo seveda predstavlja kritično strukturo v sistemu. V Ljubljani smo že precej pred razglasitvijo epidemije posebno pozornost namenili ustreznim organizacijskim in drugim ukrepom za zagotovitev neprekinjenega izvajanja občinske javne gasilske…