Požar garaž na Linhartovi v Ljubljani

4.11.2018

Danes,nekaj minut po 11. uri smo prejeli informacijo, da se nekaj kadi iz garaž objekta na Linhartovi cesti. Takoj smo izvozili s standardnim izvozom za takšne primere, to so 4 gasilska vozila s pripadajočo posadko. Hkrati smo aktivirali še prostovoljno gasilsko enoto Tomačevo Jarše.

Po prihodu na kraj dogodka smo ugotovili, da gre za obsežen požar štirih garaž v prvi kleti garažne hiše. Takoj smo izvedli dva notranja napada; gašenje z vodo in preiskovanje morebitnih poškodovancev. Požar je bil zelo hitro pogašen. Vzporedno z gašenjem smo odredili preventivno evakuacijo stanovalcev iz razloga uhajanja dima v stopnišče stolpnic. Evakuirali smo približno 50 oseb.

Naknadno smo opravili nadtlačno prezračevanje zadimljenih prostorov (garaže, stopnišča, kinodvorana). Po zaključku prezračevanja smo odobrili, da se stanovalci lahko vrnejo v svoja stanovanja.

Garažna hiša je do nadaljnjega zaprta, saj bodo pristojni organi pristopili k preiskovanju vzroka požara.

Na intervenciji je sodelovalo 15 gasilcev iz Gasilske brigade Ljubljana in 10 gasilcev iz prostovoljne gasilske enote s 7 vozili.

Povezane vsebine
7.10.2018
Zahteven požar v eni od restavracij ljubljanskega Koloseja
Danes zjutraj, ob 3 uri in 35 minut smo prejeli klic, da gori v objektu ljubljanskega Koloseja. Na mesto dogodka smo prispeli 7 minut pozneje in ugotovili, da gre za požar v eni od restavracij. Celoten objekt je bil zadimljen, jedro požara pa je bilo globoko v notranjosti restavracije, šlo je za razvit požar in…

6.6.2018
Obsežen požar na Metelkovi
Danes ponoči, ob 3:30 uri smo prejeli klic, da gori lokal na Metelkovi ulici v Ljubljani. Izvozili smo s štirimi gasilskimi vozili, alarmirali smo tudi prostovoljno gasilsko enoto Ljubljana-Mesto. Po prihodu na kraj dogodka smo ugotovili, da je prišlo do požara gostinskega lokala in sicer na lesenem prizidku v velikosti 15 x 8 m. Celotna…