Požar garaž na Linhartovi v Ljubljani

4.11.2018

Danes,nekaj minut po 11. uri smo prejeli informacijo, da se nekaj kadi iz garaž objekta na Linhartovi cesti. Takoj smo izvozili s standardnim izvozom za takšne primere, to so 4 gasilska vozila s pripadajočo posadko. Hkrati smo aktivirali še prostovoljno gasilsko enoto Tomačevo Jarše.

Po prihodu na kraj dogodka smo ugotovili, da gre za obsežen požar štirih garaž v prvi kleti garažne hiše. Takoj smo izvedli dva notranja napada; gašenje z vodo in preiskovanje morebitnih poškodovancev. Požar je bil zelo hitro pogašen. Vzporedno z gašenjem smo odredili preventivno evakuacijo stanovalcev iz razloga uhajanja dima v stopnišče stolpnic. Evakuirali smo približno 50 oseb.

Naknadno smo opravili nadtlačno prezračevanje zadimljenih prostorov (garaže, stopnišča, kinodvorana). Po zaključku prezračevanja smo odobrili, da se stanovalci lahko vrnejo v svoja stanovanja.

Garažna hiša je do nadaljnjega zaprta, saj bodo pristojni organi pristopili k preiskovanju vzroka požara.

Na intervenciji je sodelovalo 15 gasilcev iz Gasilske brigade Ljubljana in 10 gasilcev iz prostovoljne gasilske enote s 7 vozili.

Povezane vsebine
9.8.2023
AKTIVNOSTI LJUBLJANSKE JAVNE GASILSKE SLUŽBE – POPLAVE AVGUST 2023
Javna gasilska služba Mestne občine Ljubljana je v preteklih dneh iz naslova poplav posredovala na več kot 250 dogodkih ali lokacijah. Na intervencijah je aktivno sodelovalo 90 poklicnih gasilcev iz Gasilske brigade Ljubljana ter prek 1.000 prostovoljnih gasilcev iz 35 prostovoljnih gasilskih društev v sklopu Gasilske zveze Ljubljana, skupaj z več kot 100 gasilskimi vozili…

24.11.2022
OBVESTILO – POŽAR V PODJETJU TISA – OPOZORILO
Ponoči, nekaj minut čez 1 uro je zagorelo na območju podjetja Tisa, Cesta v Prod. Gorijo naravni materiali, gre za skladišče sekancev in hlodovine. Na terenu je, poleg Gasilske brigade Ljubljana, še več prostovoljnih gasilskih enot, ki intenzivno izvajajo gašenje požara. Skupaj je na lokaciji 130 gasilcev z 38 gasilskimi vozili. Ker se dimne mase…Skip to content