POŽAR AVTOBUSA V DELAVNICI LJUBLJANSKEGA POTNIŠKEGA PROMETA

14.1.2017

Včeraj smo ob 13 uri in 18 minut prejeli klic, da gori avtobus na lokaciji podjetja Ljubljanski potniški promet na Celovški cesti. Na podlagi prijave je bil formiran prvi izvoz, to je dve vozili za gašenje in reševanje. Med potjo je bila pridobljena še informacija, da gre za vozilo na električni pogon. Po prihodu na mesto intervencije smo ugotovili, da se goreče vozilo nahaja v objektu, natančneje v karoserijski delavnici. Vodja intervencije je zato takoj odredil okrepitev posadke ter dodatna štiri vozila, tudi vozilo za gašenje in reševanje z višin.

Požar je bil hitro lokaliziran in tudi pogašen, dim pa se je zaradi odprtih prečnih prehodov razširil še v sosednjo ličarsko delavnico. V nadaljevanju so se gasila še posamezna žarišča in ohlajalo pregrete dele pogorišča. Zaprli smo prečne prehode in pričeli s prezračevanjem prostorov s pomočjo velikega nadtlačnega ventilatorja. Opravljen je bil tudi pregled strehe, ki ni pokazal večjih temperaturnih odstopanj.

 

Na intervenciji je sodelovalo skupaj 24 gasilcev s pomočjo sedmih vozil.

 

Luka Pance, ki je intervencijo vodil, je za oddajo Svet na Kanalu A izjavil: “Posebnosti te intervencije so bile, da je bil avtobus na električni pogon in da je bil parkiran v delavnici za popravila, kjer so obstajale še druge potencialne nevarnosti.”

 

Foto: arhiv GBL

Povezane vsebine
9.8.2023
AKTIVNOSTI LJUBLJANSKE JAVNE GASILSKE SLUŽBE – POPLAVE AVGUST 2023
Javna gasilska služba Mestne občine Ljubljana je v preteklih dneh iz naslova poplav posredovala na več kot 250 dogodkih ali lokacijah. Na intervencijah je aktivno sodelovalo 90 poklicnih gasilcev iz Gasilske brigade Ljubljana ter prek 1.000 prostovoljnih gasilcev iz 35 prostovoljnih gasilskih društev v sklopu Gasilske zveze Ljubljana, skupaj z več kot 100 gasilskimi vozili…

24.11.2022
OBVESTILO – POŽAR V PODJETJU TISA – OPOZORILO
Ponoči, nekaj minut čez 1 uro je zagorelo na območju podjetja Tisa, Cesta v Prod. Gorijo naravni materiali, gre za skladišče sekancev in hlodovine. Na terenu je, poleg Gasilske brigade Ljubljana, še več prostovoljnih gasilskih enot, ki intenzivno izvajajo gašenje požara. Skupaj je na lokaciji 130 gasilcev z 38 gasilskimi vozili. Ker se dimne mase…Skip to content