Novo vozilo za gašenje in reševanje iz višin že v operativni rabi

30.10.2018

Skladno s sprejetim Programom dela in razvoja Gasilske brigade Ljubljana je bila med letnimi cilji in nalogami za leto 2018 na področju opremljanja voznega parka planirana za nas izredno pomembna investicija. Gre za največjo investicijo v zadnjem obdobju.

Včeraj nam je namreč g. Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana, v operativno rabo predal novo vozilo za gašenje in reševanje iz višin.

Izredno smo ponosni, da je vozilo sedaj pri nas, z njim smo opravili že prve intervencije.

Investicija v skupni višini 684.261,40 EUR je bila financirana iz več virov. Večji del sredstev je zagotovila naša ustanoviteljica, Mestna občina Ljubljana. Pomemben del predstavlja tudi sofinanciranje iz naslova razpisa Ministrstva za obrambo RS v višini 143.000,00 EUR. Vozilo bo nadomestilo obstoječe 19 let vozilo staro Bronto Skylift 27, katerega stroški vzdrževanja niso bili več ekonomični.

Karakteristike novega vozila so plod široke strokovne presoje in večletnih izkušenj pri različnih posredovanjih. Zato smo prepričani, da bo vozilo kvalitetno dopolnilo naš voznih park, s ciljem še učinkovitejših in uspešnejših intervencij v primerih, ko nas tako prebivalci, kot tudi obiskovalci mesta Ljubljane potrebujejo.

 

Foto: Luka Kotnik

Povezane vsebine
24.11.2022
OBVESTILO – POŽAR V PODJETJU TISA – OPOZORILO
Ponoči, nekaj minut čez 1 uro je zagorelo na območju podjetja Tisa, Cesta v Prod. Gorijo naravni materiali, gre za skladišče sekancev in hlodovine. Na terenu je, poleg Gasilske brigade Ljubljana, še več prostovoljnih gasilskih enot, ki intenzivno izvajajo gašenje požara. Skupaj je na lokaciji 130 gasilcev z 38 gasilskimi vozili. Ker se dimne mase…

15.1.2021
GIBANJE PO ZALEDENELIH VODNIH POVRŠINAH NIKOLI NI POPOLNOMA VARNO!
Napoved za naslednjih nekaj dni kaže na nizke temperature ozračja, kar bo povzročilo zamrzovanje vodnih površin. Ena takšnih je tudi ljubljanski Koseški bajer. Ta navadno privabi ogromno ljudi, ki zaledenelo površino izkoristijo za razne aktivnosti. Nekateri zgolj za sprehod, drugi za drsanje, nekateri celo za mnogo bolj adrenalinske in nevarne podvige, kot je vožnja z…