Novo vozilo za gašenje in reševanje iz višin že v operativni rabi

30.10.2018

Skladno s sprejetim Programom dela in razvoja Gasilske brigade Ljubljana je bila med letnimi cilji in nalogami za leto 2018 na področju opremljanja voznega parka planirana za nas izredno pomembna investicija. Gre za največjo investicijo v zadnjem obdobju.

Včeraj nam je namreč g. Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana, v operativno rabo predal novo vozilo za gašenje in reševanje iz višin.

Izredno smo ponosni, da je vozilo sedaj pri nas, z njim smo opravili že prve intervencije.

Investicija v skupni višini 684.261,40 EUR je bila financirana iz več virov. Večji del sredstev je zagotovila naša ustanoviteljica, Mestna občina Ljubljana. Pomemben del predstavlja tudi sofinanciranje iz naslova razpisa Ministrstva za obrambo RS v višini 143.000,00 EUR. Vozilo bo nadomestilo obstoječe 19 let vozilo staro Bronto Skylift 27, katerega stroški vzdrževanja niso bili več ekonomični.

Karakteristike novega vozila so plod široke strokovne presoje in večletnih izkušenj pri različnih posredovanjih. Zato smo prepričani, da bo vozilo kvalitetno dopolnilo naš voznih park, s ciljem še učinkovitejših in uspešnejših intervencij v primerih, ko nas tako prebivalci, kot tudi obiskovalci mesta Ljubljane potrebujejo.

 

Foto: Luka Kotnik

Povezane vsebine
7.10.2018
Zahteven požar v eni od restavracij ljubljanskega Koloseja
Danes zjutraj, ob 3 uri in 35 minut smo prejeli klic, da gori v objektu ljubljanskega Koloseja. Na mesto dogodka smo prispeli 7 minut pozneje in ugotovili, da gre za požar v eni od restavracij. Celoten objekt je bil zadimljen, jedro požara pa je bilo globoko v notranjosti restavracije, šlo je za razvit požar in…

15.6.2018
Slavnostna prireditev: Dan gasilske brigade Ljubljana
Danes smo v obliki slavnostne prireditve obeležili obletnico ustanovitve Gasilske brigade Ljubljana. Ob tej priliki smo pred postrojem pripadnikov naše operativne gasilske enote svečano podelili zaslužena priznanja zaposlenim in upokojenim sodelavcem ter seveda zaslužnim posameznikom. Po svečanem mimohodu našega prapora je enoto pregledal g. Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana. S prisotnostjo so nas počastili…