Novo vozilo za gašenje in reševanje iz višin že v operativni rabi

30.10.2018

Skladno s sprejetim Programom dela in razvoja Gasilske brigade Ljubljana je bila med letnimi cilji in nalogami za leto 2018 na področju opremljanja voznega parka planirana za nas izredno pomembna investicija. Gre za največjo investicijo v zadnjem obdobju.

Včeraj nam je namreč g. Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana, v operativno rabo predal novo vozilo za gašenje in reševanje iz višin.

Izredno smo ponosni, da je vozilo sedaj pri nas, z njim smo opravili že prve intervencije.

Investicija v skupni višini 684.261,40 EUR je bila financirana iz več virov. Večji del sredstev je zagotovila naša ustanoviteljica, Mestna občina Ljubljana. Pomemben del predstavlja tudi sofinanciranje iz naslova razpisa Ministrstva za obrambo RS v višini 143.000,00 EUR. Vozilo bo nadomestilo obstoječe 19 let vozilo staro Bronto Skylift 27, katerega stroški vzdrževanja niso bili več ekonomični.

Karakteristike novega vozila so plod široke strokovne presoje in večletnih izkušenj pri različnih posredovanjih. Zato smo prepričani, da bo vozilo kvalitetno dopolnilo naš voznih park, s ciljem še učinkovitejših in uspešnejših intervencij v primerih, ko nas tako prebivalci, kot tudi obiskovalci mesta Ljubljane potrebujejo.

 

Foto: Luka Kotnik

Povezane vsebine
25.4.2024
Z NOVIM VOZILOM ZA GAŠENJE IN REŠEVANJE IZ VIŠIN BO IZBOLJŠANA NAŠA OPERATIVNA SPOSOBNOST
S podpisom pogodbe s podjetjem Webo.si d.o.o. smo tudi formalno oddali naročilo za dobavo novega, sodobnega vozila za gašenje in reševanje iz višin znamke Magirus. Gre za vrtljivo dvižno lestev s pregibnim lestvenikom. S to investicijo bomo iz operativne rabe izvzeli naš »VOZ 22«, ki je letnik 1983. Vozilo že nekaj časa sodi med veteranska…

9.8.2023
AKTIVNOSTI LJUBLJANSKE JAVNE GASILSKE SLUŽBE – POPLAVE AVGUST 2023
Javna gasilska služba Mestne občine Ljubljana je v preteklih dneh iz naslova poplav posredovala na več kot 250 dogodkih ali lokacijah. Na intervencijah je aktivno sodelovalo 90 poklicnih gasilcev iz Gasilske brigade Ljubljana ter prek 1.000 prostovoljnih gasilcev iz 35 prostovoljnih gasilskih društev v sklopu Gasilske zveze Ljubljana, skupaj z več kot 100 gasilskimi vozili…Skip to content