Novo vozilo za gašenje in reševanje iz višin že v operativni rabi

30.10.2018

Skladno s sprejetim Programom dela in razvoja Gasilske brigade Ljubljana je bila med letnimi cilji in nalogami za leto 2018 na področju opremljanja voznega parka planirana za nas izredno pomembna investicija. Gre za največjo investicijo v zadnjem obdobju.

Včeraj nam je namreč g. Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana, v operativno rabo predal novo vozilo za gašenje in reševanje iz višin.

Izredno smo ponosni, da je vozilo sedaj pri nas, z njim smo opravili že prve intervencije.

Investicija v skupni višini 684.261,40 EUR je bila financirana iz več virov. Večji del sredstev je zagotovila naša ustanoviteljica, Mestna občina Ljubljana. Pomemben del predstavlja tudi sofinanciranje iz naslova razpisa Ministrstva za obrambo RS v višini 143.000,00 EUR. Vozilo bo nadomestilo obstoječe 19 let vozilo staro Bronto Skylift 27, katerega stroški vzdrževanja niso bili več ekonomični.

Karakteristike novega vozila so plod široke strokovne presoje in večletnih izkušenj pri različnih posredovanjih. Zato smo prepričani, da bo vozilo kvalitetno dopolnilo naš voznih park, s ciljem še učinkovitejših in uspešnejših intervencij v primerih, ko nas tako prebivalci, kot tudi obiskovalci mesta Ljubljane potrebujejo.

 

Foto: Luka Kotnik

Povezane vsebine
19.3.2020
Poziv gasilcev: Od jutri naprej je razglašena je velika požarna ogroženost naravnega okolja!
Situacija v povezavi z izbruhom epidemije koronavirisa je mnogo ljudi prisilila, da so večinoma doma. Mnogo od njih ta čas koristi za spomladanska opravila na vrtovih in travnikih. Opažamo, da zaradi tega prihaja do povečanega kurjenja v naravi in posledično do požarov. V zadnjih treh dneh smo ljubljanski gasilci posredovali na osmih intervencijah iz omenjenega…

17.3.2020
GASILSKA SLUŽBA V LJUBLJANI V TRENUTNI SITUACIJI DELUJE ODGOVORNO IN NEMOTENO
V vidu aktualne situacije v povezavi s pojavom okužb s koronavirusom (COVID-19), so morale operativne enote iz sistema zaščite in reševanja aktivno povzeti določene ukrepe. Gasilstvo seveda predstavlja kritično strukturo v sistemu. V Ljubljani smo že precej pred razglasitvijo epidemije posebno pozornost namenili ustreznim organizacijskim in drugim ukrepom za zagotovitev neprekinjenega izvajanja občinske javne gasilske…