Dokumentarni film »Ljudje na prvem mestu, ljudje na pravem mestu«

3.8.2023

Z veseljem predstavljamo dokumentarni film »Ljudje na prvem mestu, ljudje na pravem mestu«, ki smo ga v Gasilski brigadi Ljubljana posneli ob obeležitvi 100-letnice naše ustanovitve. Ta 45-minutni film je skrbno zasnovan z namenom, da nagovarja tako laično kot strokovno javnost. S pomočjo referenčnega Studia Virc smo ustvarili izjemno doživetje, ki prikazuje srčnost in pogum naših gasilcev ter njihovo odločnost, da so vedno na pravem mestu ob pravem času.

V začetnem delu filma se osredotočamo na akcijo gašenja, od trenutka, ko prejmemo klic v dispečerski centrali, do trenutka, ko z vozili varno prispemo nazaj v garažo. Sodelujoči gasilci nas skozi posamezne faze akcije popeljejo skozi intervjuje, kar nam omogoča vpogled v njihove izkušnje in občutke med intervencijo. Ob tem ne manjka tudi pristnih pričevanj udeležencev nesreč, ki so doživeli našo pomoč. Te ganljive zgodbe nas spominjajo, kako pomembno je biti tam za druge ljudi v trenutkih stiske.

Nadalje dokumentarni film razkriva bogato zgodovino gasilske brigade z intervjuji upokojenih gasilcev, ki jih popestrijo arhivski posnetki. Pripovedujejo nam o preteklih izzivih, ki so jih premagovali, ter o pomembnosti timskih vezi in solidarnosti v njihovi službi. Skozi te poglobljene pripovedi nam postane jasno, kako močna in povezana družina gasilcev deluje v naši enoti.

Predstavili smo tudi vsakodnevno delo v naši enoti, kjer smo skozi intervjuje z gasilci prikazali različne vidike njihovega poslanstva. Statistični podatki o enoti dodajo konkretno sliko o obsegu dela in pomoči, ki jo nudimo naši skupnosti. Prikazali smo tudi pomembnost usposabljanja novih kandidatov za gasilce v gasilski šoli, saj se zavedamo, da je znanje in pripravljenost ključna pri zagotavljanju varnosti.

Osrednje sporočilo našega dokumentarnega filma je utemeljeno na našem sloganu: »Ljudje na prvem mestu, ljudje na pravem mestu.« Skozi celoten film namreč prevladuje poudarek na ljudeh, ki so del naše brigade, bodisi kot aktivni člani, upokojeni gasilci ali tisti, ki so koristili našo pomoč. Gre za zgodbe resničnih ljudi, njihove izkušnje, požrtvovalnost in srčnost, ki nas vsakodnevno navdihujejo, da nadaljujemo s svojo poslanstvom – zaščititi in pomagati tistim, ki nas potrebujejo.

Vabljeni k ogledu tega ganljivega dokumentarnega filma, ki odraža srce in dušo naše Gasilske brigade Ljubljana ter vam bo pričaral globok vpogled v svet gasilcev in njihovih herojskih dejanj.

Idejni vodja in soscenarist: Robert Okorn

Režija: Haidy Kancler

Scenarij: Boštjan Virc, Haidy Kancler

Direktor fotografije: Dejan Ulaga

Asistent kamere in snemalec tona: Jernej Rozenberger

Montaža: Matej Nahtigal

Obdelava slike in zvoka: Matej Nahtigal

Vodja produkcije: Anamarija Hrast

Nastopajo (po abecednem redu): Suzana Anžur, Matjaž Čibej, Družina Hočevar, Anton Kastelic, Matic Keržan, Nejc Kimovec, Žiga Knez, Andrej Košir, Rok Košir, Janez Kučič, Tomaž Kučič, Franc Langerholc, Alojz Levičnik, Jože Ložnar, Janez Orhini, Janez Pance, Milan Potočnik, Rok Rahne, Miha Rangus, Luka Škarja, Gašper Vrankar

Zahvaljujemo se vsem ostalim sodelavcem Gasilske brigade Ljubljana, ki so sodelovali pri snemanju filma

Posebna zahvala: Izobraževalni center za zaščito in reševanje Republike Slovenije – gasilska šola, K.BIRO d.o.o.

Video in foto materiali: Arhiv Gasilske brigade Ljubljana, Janez Orhini

Naročnik: Gasilka brigada Ljubljana

Produkcija: STUDIO VIRC, September 2022

Producent: Boštjan Virc

Film si lahko ogledate na našem YouTube kanalu na povezavi:

Povezane vsebine
9.1.2019
Seznam javnih naročil za leto 2018 (evidenčna naročila)
Skladno z obveznostjo objavljamo seznam javnih naročil, za katera, glede na ocenjeno vrednost, ni potrebno izvesti postopka javnega naročanja (evidenčna naročila):

13.2.2018
Seznam javnih naročil za leto 2017 (evidenčna naročila)
Skladno z obveznostjo objavljamo seznam javnih naročil, za katera, glede na ocenjeno vrednost, ni potrebno izvesti postopka javnega naročanja (evidenčna naročila): zap. št. vrsta opis vrednost brez DDV naziv ponudnika 1 Blago Dobava gasilskih zaščitnih čelad po ponudbi VP02370            13.187,50 €  ROSENBAUER D.O.O. PE LJUBLJANA 2 Storitve Dobava in montaža garažnih vrat po ponudbi…Skip to content