Zbrali smo 3.450 € za projekt “Volja vselej najde pot”

16.10.2019

Gasilska brigada Ljubljana in Reševalna postaja Ljubljana sta v soboto, 12. oktobra 2019 organizirala tradicionalni, že šesti DOBRODELNI NOGOMETNI TURNIR INTERVENCIJSKIH SLUŽB.

Letošnji turnir je potekal v športni dvorani BAZA v Ljubljani. Udeležilo se ga je 7 ekip reševalcev, 6 ekip gasilcev, 2 ekipi policistov ter 2 bolnišnični ekipi. Poleg ekip iz Slovenije, sta tekmovali tudi dve ekipi gasilcev iz Hrvaške. Letos je bila najboljša nogometna ekipa ŠDM Krka, drugo mesto je zasedla ekipa ZD Idrija, tretje mesto pa ekipa Generalne policijske uprave.

Posredni namen turnirja je krepitev medosebnih odnosov v prid boljšega sodelovanja v primerih skupnih posredovanj ob nesrečah, na katerih se dnevno srečujemo. Poleg tekmovalnega dela ima nogometni turnir tudi dobrodelno noto, saj smo sredstva, zbrana s prijavninami in prostovoljnimi prispevki namenili Zvezi prijateljem mladine Moste – Polje za projekt ”Volja vselej najde pot”, ki pomaga družinam v stiski. Zbrana sredstva bodo tako dosegla pomoči potrebne ter jim vsaj malo olajšala njihove vsakodnevne tegobe. S skupnimi močmi smo zbrali kar 3.450 €! Simbolični ček je na manjši slovesnosti predstavnici ZPM Moste – Polje predala predsednica ŠD UKCL.

Ob tej priložnosti se v imenu organizatorjev in vseh sodelujočih iskreno zahvaljujemo Društvu medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Ljubljana, Javnemu podjetju Žale, Zbornici zdravstvene in babiške nege, Sekciji reševalcev v zdravstvu, Bazi športa, Tekstilijam Škofja Loka, Avtovleki Setnikar, Gostilni in piceriji Jurman, Automatic servisu, Zlatarstvu Gros Grosuplje, ŠD Kepa, Gačnik športu, podjetju Carpe Diem., SBS trgovini, ZPM Moste – Polje za animacijo otrok, UKC Ljubljana za reševalno ekipo na turnirju ter Centralni kuhinji UKC Ljubljana za okusno pripravljeno kosilo.

Povezane vsebine
23.12.2022
Družbeno odgovorna akcija: PETARDE? NE, HVALA!
Pridružili smo se pobudi podjetja TAM-TAM, ki že 10. leto zapored pripravlja družbeno odgovorno akcijo »Petarde? Ne, hvala!«. Z akcijo širšo javnost nagovarjamo k opustitvi pirotehnike. Tudi tokrat se osredotočamo na neprijetne posledice, ki jih zaradi pirotehnike doživljajo naši hišni ljubljenčki. Hkrati pa ne zanemarjamo ogrožajočih učinkov, ki jih ima uporaba petard na njihove uporabnike…

24.11.2022
OBVESTILO – POŽAR V PODJETJU TISA – OPOZORILO
Ponoči, nekaj minut čez 1 uro je zagorelo na območju podjetja Tisa, Cesta v Prod. Gorijo naravni materiali, gre za skladišče sekancev in hlodovine. Na terenu je, poleg Gasilske brigade Ljubljana, še več prostovoljnih gasilskih enot, ki intenzivno izvajajo gašenje požara. Skupaj je na lokaciji 130 gasilcev z 38 gasilskimi vozili. Ker se dimne mase…