Zbrali smo 3.450 € za projekt “Volja vselej najde pot”

16.10.2019

Gasilska brigada Ljubljana in Reševalna postaja Ljubljana sta v soboto, 12. oktobra 2019 organizirala tradicionalni, že šesti DOBRODELNI NOGOMETNI TURNIR INTERVENCIJSKIH SLUŽB.

Letošnji turnir je potekal v športni dvorani BAZA v Ljubljani. Udeležilo se ga je 7 ekip reševalcev, 6 ekip gasilcev, 2 ekipi policistov ter 2 bolnišnični ekipi. Poleg ekip iz Slovenije, sta tekmovali tudi dve ekipi gasilcev iz Hrvaške. Letos je bila najboljša nogometna ekipa ŠDM Krka, drugo mesto je zasedla ekipa ZD Idrija, tretje mesto pa ekipa Generalne policijske uprave.

Posredni namen turnirja je krepitev medosebnih odnosov v prid boljšega sodelovanja v primerih skupnih posredovanj ob nesrečah, na katerih se dnevno srečujemo. Poleg tekmovalnega dela ima nogometni turnir tudi dobrodelno noto, saj smo sredstva, zbrana s prijavninami in prostovoljnimi prispevki namenili Zvezi prijateljem mladine Moste – Polje za projekt ”Volja vselej najde pot”, ki pomaga družinam v stiski. Zbrana sredstva bodo tako dosegla pomoči potrebne ter jim vsaj malo olajšala njihove vsakodnevne tegobe. S skupnimi močmi smo zbrali kar 3.450 €! Simbolični ček je na manjši slovesnosti predstavnici ZPM Moste – Polje predala predsednica ŠD UKCL.

Ob tej priložnosti se v imenu organizatorjev in vseh sodelujočih iskreno zahvaljujemo Društvu medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Ljubljana, Javnemu podjetju Žale, Zbornici zdravstvene in babiške nege, Sekciji reševalcev v zdravstvu, Bazi športa, Tekstilijam Škofja Loka, Avtovleki Setnikar, Gostilni in piceriji Jurman, Automatic servisu, Zlatarstvu Gros Grosuplje, ŠD Kepa, Gačnik športu, podjetju Carpe Diem., SBS trgovini, ZPM Moste – Polje za animacijo otrok, UKC Ljubljana za reševalno ekipo na turnirju ter Centralni kuhinji UKC Ljubljana za okusno pripravljeno kosilo.

Povezane vsebine
15.1.2021
GIBANJE PO ZALEDENELIH VODNIH POVRŠINAH NIKOLI NI POPOLNOMA VARNO!
Napoved za naslednjih nekaj dni kaže na nizke temperature ozračja, kar bo povzročilo zamrzovanje vodnih površin. Ena takšnih je tudi ljubljanski Koseški bajer. Ta navadno privabi ogromno ljudi, ki zaledenelo površino izkoristijo za razne aktivnosti. Nekateri zgolj za sprehod, drugi za drsanje, nekateri celo za mnogo bolj adrenalinske in nevarne podvige, kot je vožnja z…

7.1.2021
DELOVANJE LJUBLJANSKE JAVNE GASILSKE SLUŽBE V LETU 2020
Lansko leto je bilo, milo rečeno, zelo zahtevno za vse nas. Pandemija koronavirusa je spremenila svet. Povzročila je največjo globalno motnjo, ki jo je velika večina od nas občutila v svojem življenju. Posledično je seveda imela močan vpliv tudi na naše delo. Dejstvo je namreč, da gasilstvo predstavlja kritično strukturo v družbi. Situacija koronavirus Ob…