Slavnostna prireditev: Dan gasilske brigade Ljubljana

15.6.2018

Danes smo v obliki slavnostne prireditve obeležili obletnico ustanovitve Gasilske brigade Ljubljana. Ob tej priliki smo pred postrojem pripadnikov naše operativne gasilske enote svečano podelili zaslužena priznanja zaposlenim in upokojenim sodelavcem ter seveda zaslužnim posameznikom.

Po svečanem mimohodu našega prapora je enoto pregledal g. Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana. S prisotnostjo so nas počastili tudi g. Dejan Crnek, podžupan Mestne občine Ljubljana in poveljnik občinske Civilne zaščite, predstavniki Oddelka za zaščito in reševanje in civilno obrambo pri Mestni občini Ljubljana, predsednik sveta zavoda Gasilske brigade Ljubljana g. Anton Podobnik in drugi člani sveta zavoda ter predsednik Gasilske zveze Ljubljana tovariš Matjaž Šušteršič.

Uvodoma so bila podeljene medalje za mednarodna sodelovanja oziroma sodelovanja na mednarodnih misijah, nato pa so sledile podelitve bronastih, srebrnih in zlatih znakov Gasilske brigade Ljubljana. Prejemniki bronastega znaka so se izkazali na področju vestnega in uspešnega, prizadevnega in odgovornega dela ter s tem pozitivnega prispevka k razvijanju medsebojnih odnosov v Gasilski brigadi Ljubljana. Prejemniki srebrnega znaka so dali svoj osebni in strokovni doprinos pri uvajanju in izvajanju nalog na številnih strokovnih področjih, rezultat njihovega dela pa je doseganje vidnih rezultatov celotne Gasilske brigade Ljubljana. Prejemniki zlatega znaka Gasilske brigade Ljubljane pa so dali velik osebni prispevek k urejenosti na različnih področjih strokovnih znanj in veščin ter pri uveljavljanju sistemskih rešitev gasilstva. Njihovi prispevki so Gasilsko brigado Ljubljana pripeljali na nivo visoko razvitih gasilskih enot tudi v mednarodnem merilu.

Seveda pa enovitosti javne gasilske službe nikakor ne moremo zagotavljati sami. Ne gre torej brez aktivnih, strokovnih in vestnih zunanjih sodelavcev. V namen zahvale in potrditve in priznanja uspešnega sodelovanja smo podelili tri plakete Gasilske brigade Ljubljana.

Na koncu je seveda sledilo najbolj žlahtno. Podelili smo dve najvišji priznanji in sicer častna znaka Gasilske brigade Ljubljana. Priznanji je podelil župan Mestne občine Ljubljana, g. Zoran Janković. Mag. Robert Kus je prejel častni znak Gasilske brigade Ljubljana za viden prispevek v organizaciji sistema zaščite in reševanja, vključitev Gasilske brigade Ljubljana in gasilstva v celostni sistem zaščite in reševanja v Mestni občini Ljubljana, kot univerzalnih akterjev na omenjenem področju. Tomaž Kučič pa je prejel častni znak Gasilske brigade Ljubljana za njegov izjemen prispevek pri razvoju Gasilske brigade Ljubljana in vzpostavitev delujočega sistema javne gasilske službe.

Prav vsem prejemnikom priznanj iskreno čestitamo!

Povezane vsebine
30.10.2018
Novo vozilo za gašenje in reševanje iz višin že v operativni rabi
Skladno s sprejetim Programom dela in razvoja Gasilske brigade Ljubljana je bila med letnimi cilji in nalogami za leto 2018 na področju opremljanja voznega parka planirana za nas izredno pomembna investicija. Gre za največjo investicijo v zadnjem obdobju. Včeraj nam je namreč g. Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana, v operativno rabo predal novo vozilo…

7.10.2018
Zahteven požar v eni od restavracij ljubljanskega Koloseja
Danes zjutraj, ob 3 uri in 35 minut smo prejeli klic, da gori v objektu ljubljanskega Koloseja. Na mesto dogodka smo prispeli 7 minut pozneje in ugotovili, da gre za požar v eni od restavracij. Celoten objekt je bil zadimljen, jedro požara pa je bilo globoko v notranjosti restavracije, šlo je za razvit požar in…