Dva naša sodelavca med prejemniki priznanj in nagrad Mestne občine Ljubljana na področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami

8.3.2018

Včeraj je podžupan Mestne občine Ljubljana, Aleš Čerin ob svetovnem dnevu civilne zaščite podelil priznanja in nagrade MOL na področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Med prejemniki sta tudi naša sodelavca Primož Grom in Marko Tomazin, ki sta prejela zahvalni listini za posebne zasluge in izjemne dosežke pri delu.

ČESTITAMO!

Na sliki z leve: mag. Robert Kus (vodja oddelka za zaščito, reševanje in civilno obrambo MOL), Primož Grom, Marko Tomazin in Tomaž Kučič (poveljnik GBL)

 

 

Primož Grom:

S svojim strokovnim znanjem ter zahtevami do proizvajalcev gasilske tehnike je poskrbel, da ima GBL sodoben voznik park, ki ustreza vsem zahtevam sodobnega gasilstva. S svojim prizadevnim in predanim delom za doseganje kvalitete ponudb gasilske tehnike in vozil je postal »sinonim« zahtevne stranke. Njegove ugotovitve o slabi kvaliteti proizvodov so z cmokom v grlu morali sprejeti tudi svetovno uveljavljeni proizvajalci. Pri svojih zahtevah doseganja kvalitetnega nivoja je dosleden in tako za GBL zagotavlja, da imamo opremo na katero se lahko zanesemo v vseh okoliščinah. Sodobna gasilska tehnika zahteva tudi ustrezno vzdrževanje in obnavljanje za katero je vzorno poskrbel. Prav zaradi takega pristopa k delu je ohranjenost in funkcionalnost vozil, ki jih GBL predaja ustroj Gasilske zveze Ljubljana na ustreznem nivoju. S svojimi nasveti in delom svetuje pri nabavi opreme in vozil tudi ostalim enotam.

Marko Tomazin:

S prevzemom službe za gasilsko usposabljanje v Gasilski brigadi Ljubljana (GBL) je postavil nove temelje sodobnega pristopa in koncepta vseobsegajočega učenja in vaj gasilskih veščin, ki so bistvenega pomena za učinkovito in varno opravljanje nalog zaščite in reševanja. Zasnova osnovnega urjenja in taktičnega urjenja je tako postavljena na nivo, ki je popolnoma primerljiv s tujo prakso oziroma ga presega. Pri postavitvi koncepta in njegovi realizaciji je tako izkoristil svoje bogato teoretično in praktično znanje. Uveljavil se je kot eden izmed vodilnih strokovnjakov, ki svoje trditve vedno podkrepi s teorijo in praktičnimi primeri. Njegovo delo ima velik pomen za ustrezno usposobljenost in pripravljenost GBL za opravljanje raznovrstnih nalog na področju zaščite in reševanja. Z zasnovo in postavitvijo trenažnih poligonov je gasilsko usposabljanje v GBL in v celotni ljubljanski javni gasilski službi postavil na višji nivo. Rezultati takega pristopa in njegovega dela na tem področju se pozitivno odražajo v vsakodnevni praksi. Prav pripravljenost za opravljanje nalog je tudi glavni razlog, da se je število poškodb v GBL zaradi takega pristopa, ki ga je uvedel, zmanjšalo na najmanjšo stopnjo.

Povezane vsebine
30.10.2018
Novo vozilo za gašenje in reševanje iz višin že v operativni rabi
Skladno s sprejetim Programom dela in razvoja Gasilske brigade Ljubljana je bila med letnimi cilji in nalogami za leto 2018 na področju opremljanja voznega parka planirana za nas izredno pomembna investicija. Gre za največjo investicijo v zadnjem obdobju. Včeraj nam je namreč g. Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana, v operativno rabo predal novo vozilo…

7.10.2018
Zahteven požar v eni od restavracij ljubljanskega Koloseja
Danes zjutraj, ob 3 uri in 35 minut smo prejeli klic, da gori v objektu ljubljanskega Koloseja. Na mesto dogodka smo prispeli 7 minut pozneje in ugotovili, da gre za požar v eni od restavracij. Celoten objekt je bil zadimljen, jedro požara pa je bilo globoko v notranjosti restavracije, šlo je za razvit požar in…